Výlety do přírody vyžadují řádnou výbavu! Víte, na co nezapomenout?

Blížící se doba dovolených poskytuje příležitost pro nejrůznější výlety. Aktivní odpočinek v přírodě se ale může proměnit v noční můru, pokud nebudete dostatečně vybaveni a připraveni na nenadálé situace. Přinášíme proto několik tipů, které vám zajistí klidné procházky v přírodě a vy si tak společně strávený čas užijete na maximum. 

Dobrá obuv 

Co budete potřebovat rozhodně jsou pevné boty. Nejlépe obuv, která je určena speciálně na pěší túry. Samozřejmě ne každý má takové doma, takže do hůře schůdného terénu volte boty s pevnou podrážkou. Do pohodlnějších míst můžete mít obyčejné tenisky a v letních parnech klidně i sandály. Vyvarujte se pro delší výlety ale pantoflí a žabek a pamatujte na to, že obuv by měla vždy držet pevně na noze. 

Vhodné oblečení 

Nepodceňujte ani oblečení a vsaďte především na praktičnost. Zvolte takové, které je odolné a zároveň pohodlné. Oblečení určené do přírody mívá často zpevněné některé části (jako třeba kolena, či sedací část), protože jsou namáhány více než při běžném nošení (posezení na pikniku, prolézání houštin a podobně) a to se určitě vyplatí. Pokud to jde, zvolte také raději delší rukáv i kalhoty, ochrání vás před nepříjemnými hmyzími kousanci. 

Vybavená lékárnička 

Pohodový výlet také snadno dokážou zkazit puchýře, které když včas neošetříte, dostanete se po pár krocích do stavu, kdy raději půjdete pěšky, než abyste trpěli další metr. Vždy s sebou proto po ruce mějte praktické hydrokoloidní náplasti URGO Blisters Na puchýře*, které poskytnou okamžitou úlevu od bolesti. Střední hydrokoloidní část navíc vytváří při styku s již vytvořeným puchýřem vlhký bílý gel, který zároveň podpoří hojení a zmírňuje bolest při snímání. Pro sportovní aktivity nebo delší túry jsou speciálně navržené URGO Hojení puchýřů na paty, jejichž ergonomicky upravený tvar zaručuje vysokou přilnavost a sedí jako druhá kůže. Zesílená středová část náplasti navíc poskytuje zvýšenou ochranu proti tření. Díky tomu tak bude puchýř chráněn před vnějšími vlivy a vy pocítíte okamžitou úlevu. 

Při pobytu v přírodě bychom se také měli aktivně chránit před hmyzem, a to kromě oblečením zakrývajícím pokožku i účinným repelentem. Jenže často ani ta nejlepší prevence nepomůže a kousanec či štípanec je na světě. V tu chvíli je třeba postupovat jako v případě klasického poranění. Pupínek očistěte (nejlépe dezinfekcí) a jemně osušte čistou gázou. Poté na postižené místo naneste tenkou vrstvu URGO Filmogelu Po bodnutí hmyzem**, který vytvoří flexibilní a voděodolný film. Ten pak místo chrání před bakteriemi i vodou a zároveň uleví od svědění, zabrání škrábání a zklidní podráždění pokožky.

V cestovní lékárničce by vám tak neměl chybět obvaz či kus gázy a dezinfekce. Výjimkou nejsou ani bolesti hlavy, zvláště pokud pochodujete delší dobu na slunci, či v silném větru. Dobré je proto přibalit nějaké tablety, které od bolesti uleví. A pokud jste alergici, nezapomeňte ani na léky proti alergii.

*Zdravotnický prostředek 

**Kosmetický přípravek 

Sdílet