I těch nejodolnějších bradavic se lze navždy zbavit. Poradíme, jak na ně!

Bradavice se mohou vyskytnout prakticky kdekoliv na těle a rozhodně nedělají žádnou parádu. Kromě toho, že způsobují vady na kráse, dokážou být i pěkně bolestivé. A to především na chodidlech, kde o nich víte prakticky na každém kroku. Jsou však způsoby, jak se zbavit i těch nejodolnějších. Víte, které to jsou? 

Bradavice jsou výsledkem virové infekce způsobené virem HPV, který má za následek nadměrný růst rohových buněk a zmnožení kožního vaziva. Do těla se dostává drobným poraněním kůže a napadnout může každého bez rozdílu věku i pohlaví, aniž bychom cokoli tušili. Vir si libuje ve vlhkém prostředí, proto se dost často stává, že si tento nemilý dárek v podobě bolestivých bradavic přinášíme z veřejných bazénů, sprch, koupališť nebo fitka. Bradavice se nejčastěji objevují na rukou, obličeji a ploskách nohou, kde bývají nejbolestivější, protože se vahou těla zatlačují dovnitř. 

Co najdeme proti bradavicím v kuchyni 

I přesto, že je možné že některé bradavice zmizí samy od sebe, určitě na to nespoléhejte. Zkusit se jich zbavit můžete i svépomocí, rozhodnete-li se ale pro léčbu bradavic domácími prostředky, pamatujte na to, že půjde o dlouhý boj, který vyžaduje vytrvalost. 

Jednou z nejčastějších babských rad, kterou zajisté uslyšíte, je použít česnek. Přestože jeho charakteristický zápach není zrovna příjemný, stále více se česnek využívá v přírodním lékařství. A jak na to? Z očištěného stroužku česneku odkrojte silnější plátek a asi na 5 minut ho přiložte na bradavici. Zpočátku se vám může zdát, že se nic neděje a pouze to pálí, nakonec ale bradavice přibližně třetí den sama odpadne. Dalším účinným prostředkem v boji proti všelijakým kožním prostředkům je banán. Použitím banánové slupky zlepšíte stav své pokožky a ještě se zbavíte bradavic. Uřízněte malý kousek banánové slupky a přiložte ho na bradavici vnější stranou nahoru. Slupku připevněte náplastí a nechte působit přes noc. Každých 12 až 24 hodin vyměňte slupku za novou a opakujte tak dlouho, dokud se bradavice nezbavíte.

bradavicí se lze jednoduše zbavit

Zbavte se jich navždy 

Máte obavy, jak na tyto léčebné kúry bude reagovat vaše pokožka nebo zkrátka jen pochybujete o jejich účincích? Pokud chcete mít opravdu jistotu, že se bradavice zbavíte natrvalo, sáhněte po přípravku URGO Bradavice Kryoterapie*. Ten bradavici ošetří metodou zmrazení až k jejím samotným kořenům. Ochranný aplikátor bradavici navíc dokonale obklopí a zabrání tak riziku popálení okolní kůže. 

Tip: Může se stát, že bradavice stále odolává nebo se znovu objeví i po tom, co jste ji zmrazili. Řešení nabízí URGO Pero na odolné bradavice* s obsahem velmi silné kyseliny, která spolehlivě odstraní i ty nejodolnější držáky. Dojde tak k odstranění viru a výsledky uvidíte už od prvního týdne. Oba přípravky jsou vhodné i pro děti od 4 let. 

*Zdravotnický prostředek 

Sdílet