Péče o nohy v zimě – víte co jim dopřát, aby zůstaly v kondici?

Řada lidí považuje pedikúru a péči o pokožku nohou za čistě letní záležitost. Ta je ale v zimě stejně důležitá, ne-li důležitější než v létě. Nošení uzavřených bot, chlad a suchý vzduch mohou způsobit problémy, které by mohly vyústit až v nepříjemné kožní choroby. Proto pozor, péče o nohy v zimě by se rozhodně neměla nezanedbávat!

Čistota – půl zdraví

V zimě procházejí nohy celodenní zátěží. Zůstávají dlouho uzavřené v botách, jsou vystavené venkovnímu chladu či naopak vedru v přetopené kanceláři a tyto podmínky jim rozhodně neprospívají. Pokud chceme předejít plísňovým onemocněním, musíme jim věnovat náležitou péči. Po omytí nohy vždy důkladně osušte ručníkem a nezapomeňte ani na mezery mezi prsty. Součástí každodenní péče by mělo být také používání speciálního spreje, díky kterému budou vaše nohy chráněny před plísňovým onemocněním. O to se postará přípravek URGO Prevence mykóz 3v1* s protiplísňovým efektem. Ten zároveň zabraňuje pocení nohou v botě, následným kožním problémům a v neposlední řadě i nepříjemnému zápachu z nohou a bot. 

Hydratace a vláha – nepostradatelný parťák péče o nohy v zimě

Abyste předešli popraskané kůži na patách, používejte krémy určené na pokožku chodidel a noste ponožky z přírodních materiálů s vysokým obsahem bavlny. Právě takové totiž dobře sají pot. Skvělou hydrataci dodá nohám také kokosový olej. Zkuste si lahvičku s olejem rozehřát u topení a olej pak důkladně vmasírujte do pokožky. 

Pár minut každý den 

Studí vás často nohy? Dopřejte jim horko-studenou sprchu, která krásně prokrví pokožku a rozproudí krev. Pak je promasírujte krémem na nohy a navlékněte si bavlněné ponožky, nejlépe dvoje. Ráno budete mít nohy krásně jemné a prokrvené. A pokud vás trápí zrohovatělá kůže, zapomeňte jednou provždy na pemzu. Použijte raději skleněný pilník, který je hygieničtější a efektivnější. Aspoň jednou za dva měsíce byste si měli dopřát profesionální pedikúru. Možná, že vám to připadá jako hodně práce, ale můžete si být jistí, že se vám správná péče o nohy v zimě rozhodně vyplatí.

péče o nohy v zimě by se neměla podceňovat

Kvalitní obuv je základem péče o nohy v zimě

Nejlepším materiálem při volbě obuvi je samozřejmě kůže, ta pomáhá nohám lépe dýchat. Kožené boty jsou navíc nejpoddanější, prsty se vzájemně netlačí a nohy se v nich tolik nepotí. V zimě si také nevybírejte obuv s příliš tenkou podrážkou a vyhýbejte se umělým materiálům. Pokud totiž nejsou důkladně zateplené, snadno se promočí, neochrání vás před mrazem a vaše pokožka to pěkně odnese. 

Bradavice zničte hned! 

Neprodyšná, uzavřená a příliš těsná obuv také nahrává vzniku bradavic, které rozhodně nejsou nic příjemného. Pokud však cítíte, že se vám bradavice už začíná „klubat“, zlikvidujte ji co nejdříve! Sáhněte po přípravku URGO Bradavice kryoterapie**. Kryoterapie, která je používaná i u lékaře, zmrazením zničí tkáň bradavice, a tím i virus, který ji má na svědomí. Díky speciálnímu aplikátoru je nanesení navíc velmi rychlé a efektivní. Náš tip: Pokud se bradavice ani po kryoterapii nevzdává nebo se objevuje stále znovu, zničte ji definitivně přípravkem URGO Pero na odolné bradavice**. To totiž funguje na bázi velmi silné kyseliny a poradí si i s těmi nejodolnějšími. 

* URGO Prevence mykóz 3v1 je biocid. Používejte biocidní přípravky bezpečně. Před použitím si vždy přečtěte údaje na obalu a připojené informace o přípravku.

**Zdravotnický prostředek

Sdílet